torek, 16. december 2014

Prvi koraki pri učenju tujega jezika

Ob današnjem tempu in načinu življenja je znanje tujih jezikov ne samo nujno potrebno, ampak tudi skorajda že samoumevno. Jezik je živa stvar in na žalost se ob redki uporabi veliko besed, fraz in tudi slovnice pozabi.

Veliko znancev me sprašuje, kakšna je najlažja pot do učenja jezika. Seveda je odvisno od samega predznanja vsakega posameznika. Zagotovo je prva stvar spekter besedišča, s katerim kasneje lahko "upravljamo" tudi s slovničnimi strukturami. 

Sama sem vizualni tip in mi ob učenju sličice ogromno pomagajo. Ste popolni začetnik? Vzemite v roko kak okroški slikovni slovar, naj vam bo učenje zabava in se odločite, da se vsak dan naučite vsaj 10 besed! Zapišite jih v poseben zvezek, ki ga boste skrbno dopolnjevali in vanj tudi lično pisali, da ga boste vsakič z veseljem ponovno vzeli v roko. Moj predlog je, da si zvezek oz. strani razdelite po abecednem redu, da boste besede imeli smiselno urejene. Na primer: 

B:

( to) breathe (verb): dihati
a ball (noun): žoga

Še bolje je, v kolikor je vaš besedni zaklad že dovolj močen, da besedo zraven zapišete tudi v primeru stavka. 

a ball (noun): žoga,   A boy has got a red ball.

Čeprav sprva zgleda, kot da so ti koraki počasni - verjamite, počasi se daleč pride in s ponavljanjem boste kmalu obogatili svoje besedišče. Potem pa sledi nadgradnja! :)

Pa veliko veselja ob učenju.



Vabimo vas, da obiščete naš tečaj nemščine ali angleščine, kjer vam bomo svetovali tudi, kako pridobljeno znanje ohranjati in utrjevati izven tečajniških ur.

V mesecu decembru in januarju lahko izkoristite posebno ponudbo:

tečaj nemščine - namesto 300,00 eur zdaj samo 99,00 eur
tečaj angleščine - namesto 300,00 eur zdaj samo 99, 00

Tečaj nemščine in tečaj angleščine traja 20 šolskih ur z možnostjo nadaljevanja. Tečaji potekajo na Ptuju, v Mariboru in Ormožu.

Mimogrede - tečaj angleščine ali nemščine je čudovite darilo za vaše bližnje in nenazadnje - za vas same. 

You're worth it. :) 




Ni komentarjev:

Objavite komentar